Literatura

W ten romantyczny wieczór (wiersz)

Krzysztof Kowalski.

biegnę przed siebie

w przestrzeni czasu

pragnę obudzić uśpiony księżyc

aby oświetlić drogę miłości

w ten romantyczny wieczór

 

chcę wznieś się z tobą na niebie

i zaznaczyć miłosny krąg

 

chcę przytulić się do ciebie

abyś poczuła się bezpiecznie

w tej niezapomnianej chwili

uśpionych naszych umysłach

pełnych uczuć i doznań

które przeminą i zgasną

kiedy zakończy się sen.

 

 

 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Strugalski
Marcin Strugalski 16 listopada 2019, 15:36
Dobry wiersz.

Jak to zrobić, żeby nigdy nie wybudzić się z tego snu?

Jeżeli śmierć jest wiecznym snem... to czy umrzeć w miłości?
Yaro
Yaro 16 listopada 2019, 21:06
fajna ta twoja pisownia
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 17 listopada 2019, 09:14
Yaro Dziękuję za opinię twoje wiersze tez są fajne, ty piszesz maszynowo ciebie chyba już nikt nie dogoni w pisaniu, chyba zostaniesz prawdziwym poetą no chyba, że już jesteś. W ostatnich dniach napisałem trochę wierszy teraz poczytam i skupię się na tym co inni piszą, jakie maja myśli i co w nich wyrażają.
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 17 listopada 2019, 09:18
Marcin Strugalski Miło, że ci się podoba, śnić można przez całe życie, a jak ktoś wierzy w dalsze życie to może śnić dalej w tym Rajskim świecie.
przysłano: 15 listopada 2019 (historia)

Inne teksty autora

Opowieść miłosna cz. 32
Krzysztof Kowalski.
Wśród błękitnych gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Drogą do gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wolność i pragnienie człowieka
Krzysztof Kowalski.
Droga przeznaczenia
Krzysztof Kowalski.
Drogą wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca