W ten romantyczny wieczór

Krzysztof Kowalski.

biegnę przed siebie

w przestrzeni czasu

pragnę obudzić uśpiony księżyc

aby oświetlić drogę miłości

w ten romantyczny wieczór

 

chcę wznieś się z tobą na niebie

i zaznaczyć miłosny krąg

 

chcę przytulić się do ciebie

abyś poczuła się bezpiecznie

w tej niezapomnianej chwili

uśpionych naszych umysłach

pełnych uczuć i doznań

które przeminą i zgasną

kiedy zakończy się sen.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 15 listopada 2019
anonim
  • Krzysztof Kowalski.
    Marcin Strugalski Miło, że ci się podoba, śnić można przez całe życie, a jak ktoś wierzy w dalsze życie to może śnić dalej w tym Rajskim świecie.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Krzysztof Kowalski.
    Yaro Dziękuję za opinię twoje wiersze tez są fajne, ty piszesz maszynowo ciebie chyba już nikt nie dogoni w pisaniu, chyba zostaniesz prawdziwym poetą no chyba, że już jesteś. W ostatnich dniach napisałem trochę wierszy teraz poczytam i skupię się na tym co inni piszą, jakie maja myśli i co w nich wyrażają.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Yaro
    fajna ta twoja pisownia

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Marcin Strugalski
    Dobry wiersz.

    Jak to zrobić, żeby nigdy nie wybudzić się z tego snu?

    Jeżeli śmierć jest wiecznym snem... to czy umrzeć w miłości?

    · Zgłoś · 4 lata temu