taka ona

Irena Świerżyńska

głowę tak wysoko nosisz

po - co

 

widzę obłok biały

 

przymknij oko zobacz w dół

gruz przykrył sandały

 

oj - poradzę  sobie

 

mam motykę  -  też dla ludzi

widzi drogę do księżyca 

śpiący świat obudzi

 

kiedy

 

piana z szumem zginie z czasem

nowy smak podrzuci

 

dziś smakuję trochę sama

bywa - lot zawróci

 

i  och  -  tylko  te fusy

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 listopada 2019
anonim