nowy lot do słońca

Irena Świerżyńska

w drogę 

zostaw nuty zwiędłe

stare

 

po -  co  żyć za karę

 

ciemność progi ścieli

smak cierpki kapie 

 

ściana głucha myśli  tłucze

echo tuli głosy 

 

czarne kruki odleciały

sen i pióra

wraca

 

pięść do oka i nauczę

kogo

 

ćwicz się -  sam

 

kiedyś

 

może - jutro

błysk i moje słońce 

wróci

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 listopada 2019
anonim