Wśród zagubionych galaktyk

Krzysztof Kowalski.

Wybacz mi miła to przez przypadek

skradłaś wianuszek pełen miłości

skruszonych naszych tajemnic

 

A ja 

 

oświetliłem ci drogę

wśród gwiazd

w obłokach

 

abyś odnalazła kierunek

zagubionych dwóch serc

które zabłądziły wśród chmur

błąkając się w tej zagubionej przestrzeni

wśród  planet i pozaziemskich galaktyk.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 19 listopada 2019
anonim