Kubizm 1

Konrad Koper

Jabłka są znane :

Mają miąższ słodki i odżywczy.

Pewne jabłko spadło ponoć na Newtona,

wtedy doznał olśnienie.

 

Znam przysłowie :

„ nie daleko spada jabłko od jabłoni”.

 

Jabłka często malują artyści,

świetnie komponują się one z innymi owocami…

 

Poza tym lubię z nich kompot,

a małe jabłuszka kandyzuję.

 

Mój wiersz przyjął dziwny kształt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 21 listopada 2019
anonim