Wśród gwiazd

Krzysztof Kowalski.

Wzbiła się na szczyt

chwyciła go za rękę

niezła z nich parka

ćwierkały wróbelki

ukryli się wśród skał

 

Ta bliskość

kiedy stali koło siebie

rzuciła na nich czar

że unieśli się w miłości w obłokach

gdzieś poza chmurami

nad powierzchnią galaktyk

i błyszczących gwiazd.

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 22 listopada 2019
anonim