kartka z życia rozpisanego poety

slavic player

sen w gaciach trzydniowych chodzeń

po swoich wątkach

 

szczegóły pozostawione bez opieki wkórwienia

czyli ziemie talerzy z resztkami zasobów

dla pokoleń bakterii

 

fraktale suszone na balkonie z myślą

o niełatwym do odczytania jutrze

bez ozdobnych wyrazów

zasługujących na wpierdol

od ewentualnej korekty

 

Oceń ten tekst
slavic player
slavic player
Wiersz · 23 listopada 2019
anonim