sen w gaciach trzydniowych chodzeń
po swoich wątkach
szczegóły pozostawione bez opieki wkórwienia
czyli ziemie talerzy z resztkami zasobów
dla pokoleń bakterii
fraktale suszone na balkonie z myślą
o niełatwym do odczytania jutrze
bez ozdobnych wyrazów
zasługujących na wpierdol
od ewentualnej korekty