tak od zawsze

Irena Świerżyńska

twoje myśli

twoje drogi

twoje skoki

 

moja głowa 

moje nogi do zamiatania

 

twoja bieda

twoje dwóje i matura twoja

kłuje

 

jak odwrócić

jak przerzucić ciężar cały

 

kiedyś

sęk pokaże tamte zwoje

dziura już się kroi

 

tak -  dziś  jeszcze wszystko

tylko moje

 

za dni parę  - cały kram 

i bal

 

i twoje

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 listopada 2019
anonim