na portalu jak na rybach

Yaro

wiersz bywa przynętą
zakładasz słowo na haczyk


zarzucasz w sieci
wyczekujesz długo nic


podpływa  rybka
połyka słowo

spławik w dół do połowy

zaciągasz
wyciągasz ją na ląd

 

wystawia  komentarz
lajkujesz
wypuść jeśli niewymiarowa

niech spływa w wodny świat

i omija sieci 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 25 listopada 2019
anonim