teraz my

Irena Świerżyńska

mały głośny

wszystko słyszy szybko biega

wychowany  wyćwiczony

strzelaj 

bij

 

już padają muchy duże

śmieje się

 

a - myślały  -   wielki pan

 

pękła bańka

niebo łyka  szklane  domy

czuwaj

drżyj

 

plan i  wieże  -  na kolana 

ciemno  w gardle ścisk

i pik pik 

 

samo

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 listopada 2019
anonim