oddech

Jacek JacoM Michalski

nie odróżniam nieba od piekła

kotar od drzwi

jestem w miejscu bez miejsca

oczy są jak skrzypce mistrza

zawodzą na ostatniej strunie

 

kobieta zasłania się nagością

tańczy prawie przezroczysta

przechodnie trącają powietrze

ślepi albo nadwzroczni

widzą zbyt wiele żeby zrozumieć

 

wystarczy już tego

studnia jest przejściem

popłynę głębiej od czerni

nie powiedziałem jej tego nigdy

ale ona wie

po tamtej stronie nie potrzeba słów

po tej stronie też już nie 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 27 listopada 2019
anonim
  • Haniabe-be
    Ja myślę, że słowa są potrzebne zawsze i po każdej stronie.
    A jeśli chodzi o skrzypce, mojego mistrza nie zawodzą, jest coraz doskonalszy, działa jak ASMR. I to jest piękne.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Mithril
    ...tamtą stronę określono za pomocą słów, które i tu nie na wiele się zdają

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Przedobrzony...

    · Zgłoś · 4 lata temu