nędza

Piotr Szczepański

 

Lolka jak za ścianą.

Przestałem pracować na jej utrzymanie.
Czekam na jej ruch w drzwiach.

 

Skromny krok od niej.
Od niej coś zależy, zależy wiele.

 

Czekam na jej ruch.

 

Kiedyś byłem dobry w matkowaniu chłopcom.

Piotr Szczepański
Piotr Szczepański
Wiersz · 29 listopada 2019
anonim