tamte drogi

Irena Świerżyńska

tamtej drogi nikt nie zamknie

zawsze w duszy gra

 

jeszcze dudni

jeszcze pachnie tamto jabłko

smaki ma

 

rosło samo  -  bez pryskaczy

co dwa lata pełen zbiór

 

pozostało tyle masy

czy da radę

 

czy - udźwignie

jeden wór

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 30 listopada 2019
anonim