Daimonion

Krzysztof

Namiętna pogoń za rzeczywistością

nie jest bynajmniej przyjemnością

 

Jest bolesnym zmaganiem

z wylewnym płaczem

nad niemożnością sprostania zadaniu

którego sobie

nigdy nie postawiłem

 

Oceń ten tekst
Krzysztof
Krzysztof
Wiersz · 1 grudnia 2019
anonim