Kubizm 2

Konrad Koper

Tajemniczą miłością zainteresowała się psychoanaliza.

Może przyjąć ona wiele kolorów.

 

Choć przyjaźń bywa słodka,

związek może okazać się pętlą.

Nie zawsze uczucie jest z Ziemi.

W szaleństwie grają fluidy.

 

Gorące pragnienie często okazuje się surrealistyczne.

 

Obraz kobiety lepiej poznałem,

gdy rozbiłem go na mniejsze fragmenty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 grudnia 2019
anonim