tam zawsze będzie zima

Irena Świerżyńska

wyścielone progi  puchem

doprawiona  kawa

duchem 

 

czasem  -  nic  nie ruszy

za uchem  zamieć prószy

i sopel  kapie

długo

 

i latem

pachnie zimą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 grudnia 2019
anonim