Twój ogród

Konrad Koper

Na posesji kwiaty zakwitły.

Z nich robotnik układa kolorowy bukiet.

 

Dalej rośnie wierzba,

chyląc się, tworzy bramę do reszty ogrodu.

 

W jego sercu tryska fontanna i stoi pomnik.

Kładzie tam wyjątkową wiązankę ogrodnik.

( Dekoruje Amorka.)

 

Z tyłu jest ławka…

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 7 grudnia 2019
anonim