czekałaś na niebo i lot
błysk i puch jeszcze się toczy
od zawsze kolory i duch
i melodia
i kroki
dusza płynęła do raju
taniec i śpiew
twoja najmilsza sztuka
ale - za ścianą obca
inna
grała muzyka
odciski i puszka
pełna
sen miga
przeskoczy doliny ciemności
odwróci....
10 sierpień 2019 r