Literatura

Hekatomba (wiersz)

abc

syn człowieczy
traci dech
patrząc na cudowną
rafę koralową
koralowce gąbki
pomarańczowe błazenki
pilnujące swoich
parzących 
ukwiałów
 
nie może uwierzyć
że to wszystko
 
wraz z żółwiami
o elipsoidalnych
pancerzach
arami modrymi
o niebieskim upierzeniu
i innymi
przedstawicielami
gatunków
dzikiej fauny
i flory
 
już niebawem
przestanie istnieć
 
pomyślał 
czy właśnie taki
miałby być koniec
jak mówi pismo
bez siedmiu pieczęci 
siedmiu trąb
i siedmiu plag
oznaczających 
zagładę
 
gdy zapłakał 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 grudnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca