Literatura

Wspomnienia (wiersz)

Krzysztof Kowalski.

W leśnych krzewach

usta milczą

opadają liście

z drzewa

pod nogami

sypie się grunt


 

Nie płacz kiedy odjadę

pozostaną wspomnienia

na kartce w twym pamiętniku

i na wietrze w oddali


 

Wysoko nad niebem

unoszone przez wiatr

i morskie fale

w śród chwil

które pozostały w pamięci

i dniach które zapisały się

w naszych sercach.

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 grudnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

Opowieść miłosna cz. 32
Krzysztof Kowalski.
Wśród błękitnych gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Drogą do gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wolność i pragnienie człowieka
Krzysztof Kowalski.
Droga przeznaczenia
Krzysztof Kowalski.
Drogą wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca