z dużym Jasiem

Irena Świerżyńska

w głowie zamęt i wicher gości

 

stój 

zatrzymaj czas próżności

miła buzia 

i pierwsze kroki zawsze w kole

 

teraz odwróć  lot obłoków

mama

tata i Jaś  duży

 

i ambaras dobrze służy 

 

i  nie  tobie woń 

kałuży

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 grudnia 2019
anonim