kto zatańczy dziś z kokosem

Irena Świerżyńska

proszę,  proszę  -  cichy głos

co się stało ?

 

zawsze gnało koni sto

tupot wielki i rżenie szkapy

niepojęte  -  duże chrapy

 

o  -  przy płocie laska czeka

i szykują nosze z kocem

 

i pokora

i tęsknota

przydusiła muchy w  nosie

 

tak, tak  -  bardzo proszę

 

kto zatańczy dziś z kokosem

 

czas prosi ....

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 grudnia 2019
anonim