Żywioł

Konrad Koper

Wiatr marszczy powierzchnie wody.

Zrywa płatki różnych kwiatów.

Pędzi przez pola i lasy.

Przegania przeróżne chmury…

 

Porywa berety panom

i parasole pełne „łez”.

Studzi rozpalone lica…

 

Przewraca karty tarota.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 12 grudnia 2019
anonim