to tu to tam
jakby mniej od karaluchów
i szczurów (statystycznie)
lecz jednak ... wszędzie
nie wiem gdzie ich unikać
miejsca na świecie niepełne
to tu to tam
jakby niechciani niosą krzyż
malizną pachnący
sztucznie napompowany nieszczęściem
bo kto dostrzeże dostrzegalne szczęście
ludzie jacy wy
jaki ja, człowiek
czego nie wiem
człowiek
niektoś
niejakoś
lecz życie nad nieżycie
to tu to tam