ludzie

Lucky Person

to tu to tam

jakby mniej od karaluchów

i szczurów (statystycznie)

lecz jednak ... wszędzie

nie wiem gdzie ich unikać

miejsca na świecie niepełne

to tu to tam

jakby niechciani niosą krzyż

malizną pachnący

sztucznie napompowany nieszczęściem

bo kto dostrzeże dostrzegalne szczęście

ludzie jacy wy 

jaki ja, człowiek 

czego nie wiem 

człowiek

niektoś 

niejakoś

lecz życie nad nieżycie

to tu to tam

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 14 grudnia 2019
anonim