Odbijając blask

Krzysztof Kowalski.

Spadły z nieba płaczące gwiazdy

strumieniami popłynęły w dal

słychać szum wiatru

smutek rozpaczy

nad przepaścią

 

 

unoszone wśród gór

wznoszące się

wśród skał

nad obłokami

zanurzone w błękicie nieba

 

odbijają blask

na rumianych policzkach

rozjaśniają ciało

 

odsłaniając  obraz

przed oczami.

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 17 grudnia 2019
anonim