Upływający czas

Krzysztof Kowalski.

Deszczowe dni

stopy umoczone w błocie


czas ucieka

kropla po kropli

nie zatrzyma się

odpływa w morzu

niezliczonych fal


upływa bezpowrotnie

pośród wspomnień


odliczając czas

w labiryncie życia.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 20 grudnia 2019
anonim