Literatura

kiedy kochasz kobietę (wiersz)

Yaro

są miejsca
gdzie nie upływa czas

 

powtórzę słowa jeszcze raz i bez wzruszeń
życie pisze o miłości najlepsze scenariusze

 

zabierz mnie stąd
pierwsza miłość zdarza się
właśnie tam

 

serce słucha serca
bije dzwon kołysze ramionami
opętany twoimi kształtami
taki kryształ diament w dłoniach ciepły dreszcz

 

czułem że mój gest ma sens
zabierz mnie w podróż do gwiazd

 

mówiłaś daj mi czas
jeden dzień jeden maj
ten wieczór długi jak sen
w jedną stronę ale wracamy do siebie

 

tam po drugiej stronie lustra
najpiękniejsze jest przed nami
ty i ja
grałem po strunach
grałaś i ty

 

jedno spotkanie jedna noc
jak pacierz i amen

 

na zawsze na rękach nasze szczęście
patrz w przyszłość dzisiaj deszcz
szczęśliwych cieszy i to
nie zapominaj udowodniłaś że mnie kochasz
zaufałaś zaczarowałaś baśń

 

ze starzejmy się razem w objęciach wiatru
z zapachem bzu
dotyk dłoni moich szorstkich
pocałunki nie zliczę tych spotkań

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 21 grudnia 2019, 17:57
Nie banalnie i pięknie !
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 22 grudnia 2019, 08:27
Cudownie i bosko.
Yaro
Yaro 22 grudnia 2019, 10:15
Dziękuję :)
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 23 grudnia 2019, 02:49
ładnie zakończyłeś.
Yaro
Yaro 23 grudnia 2019, 09:28
Dziękuję Januszu za odwiedziny:)
przysłano: 21 grudnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca