W tym dniu świątecznym
kiedy gwiazdka zaświeci
niech zapłonie w sercach płomyk
niech zagości radość w domach
Niech chwile będą radosne
niech zawita do nas Bóg
nie wstydźmy się magii świąt
niech rodziną będzie nasza ojczyzna
Nie twórzmy więcej podziałów
odrzućmy gniew i nienawiść
niech brat poda rękę bratu
niech Polska stanie się silna
Niech wiara miłość i godność zwyciężą
niech to będzie ta droga do celu
która da nam wolność i kierunek
który zamieni całą wspólnotę w jedność.