Świąteczny czas

Krzysztof Kowalski.

W tym dniu świątecznym

kiedy gwiazdka zaświeci

niech zapłonie w sercach płomyk

niech zagości radość w domach

 

Niech chwile będą radosne

niech zawita do nas Bóg

nie wstydźmy się magii świąt

niech rodziną będzie nasza ojczyzna

 

Nie twórzmy więcej podziałów

odrzućmy gniew i nienawiść

niech brat poda rękę bratu

niech Polska stanie się silna

 

Niech wiara miłość i godność zwyciężą

niech to będzie ta droga do celu

która da nam wolność i kierunek

który zamieni całą wspólnotę w jedność.

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 23 grudnia 2019
anonim