Świąteczne życzenia

Krzysztof Kowalski.

 

W święta Bożego Narodzenia

złóżmy sobie życzenia

podzielmy się opłatkami

zanim pierwsza gwiazdka zaświeci

 

Zasiądźmy wspólnie przy stole

niech nastrój okryje nas magią

tej wyjątkowej magicznej chwili

wspólnie spędzonej w rodzinnym gronie

 

I zaśpiewajmy pastorałki

do leżącego w żłobku dzieciątka

gdy przyjdą Trzej Królowie

aby złożyć prezenty w stajence

 

Przeżyjmy to wszyscy razem

niech płomyk rozświetli nasze domy

w ten wyjątkowy szczególny dzień

pełen wrażeń i magicznych chwil.

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 24 grudnia 2019
anonim