Wigilijny czas

Krzysztof Kowalski.

Przy wigilijnym stole

w tym dniu radosnym

zagości w naszych sercach

magia świątecznych kolęd

 

Kiedy gwiazdka zaświeci

gdy narodzi się zbawiciel

podzielmy się opłatkami

odrzućmy grzechy z naszego życia

 

Zacznijmy wszystko od nowa

odrzućmy gniew i nienawiść

niech zwycięży dobro

niech poprowadzi nas Jezus

 

Drogą która da nam szczęście

która wzniesie nas na szczyt marzeń

miłością którą obdarzymy cały świat

w ten magiczny świąteczny czas.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 24 grudnia 2019
anonim