nietakie

Lucky Person

teraz tak dużo się mówi że wszystko można

że nie ma ograniczeń innych niż własność zamkniętego ja

nietakie wiem wiem nie takie we mnie myślenie o sobie

nie wszystko przecież mogę, niewiele potrafię więcej niż inni (zmień słowa)

a mimo to jak pogryziony pies uciekam przed mówieniem prawdy

o tym co daje mi szczęście i podążam za głupcami którym

nie wyszło w życiu nic więcej niż szukanie podatnych na słowa

o tym że zawsze można chcieć więcej, najwięcej

nietakie we mnie jest takie nie takie to szczęście nieszczęście

lecz jestem

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 25 grudnia 2019
anonim