Świąteczne dni

Krzysztof Kowalski.

Nadeszły święta

wypełniam nimi

moje chwile

 

 

W rodzinnym gronie

niosą moc i magię

świątecznych kolęd

 

 

Które roznoszą czar

nucąc melodię

pośród miast

którą roznosi wiatr

ponad chmurami

wśród błyszczących gwiazd.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 26 grudnia 2019
anonim