W stronę gwiazd

Krzysztof Kowalski.

biegnę w stronę nieba

w czarodziejskiej magii

świąt Bożego Narodzenia

wśród śpiewanych kolęd

i drogi pośród

 

 

gwiazd

 

 

nad oświetlonymi  domami

naszych roztargnionych serc

i pustką która wznieca żar

unosząc nasze smutki

pośród chmur

nad błękitem nieba.

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 26 grudnia 2019
anonim