imaginacje

marzena

 

Sublimacja i Kompensacja

moje dwie siostry, 

przyjechały do mnie.

Witam je serdecznie

najlepsze wiktuały

specjały dla gości na stole.

Freud, dobry wujek

też odwiedza często mój ogród

pełen dojrzałych jabłek i czereśni.

Zajada się, niedługo pęknie

od nadmiaru regresji.

Izolacja opisała historię,

która wydarzyła się niedawno,

potrafi pisać pięknie.

Dostała dar od Fiksacji

razem tworzą pamiętnik

na moje nieszczęście.

Projekcja najbliższa kuzynka

połamała w domu

wszystkie krzesła.

Więcej jej nie zaproszę.

Tłumienie, moja kochana

najmłodsza siostra

ona odwiedza mnie 

codziennie.

Nawet jest zazdrosna o Annę.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
marzena
marzena
Wiersz · 26 grudnia 2019
anonim