Literatura

Truman Show (wiersz)

abc

w reżyserii

Jacka Kurzątkowskiego

 

Znudziło nas oglądanie aktorów i ich udawanych emocji

Mamy dość pirotechniki i efektów specjalnych

 

Natalia N jak narkomanka zryte ma gardło

na live hashtag „polska suczka robi

trzeciego głębokiego loda” z pasją

aż nadto jest kontrowersyjne więc wypada z wizji

bo nie nabije reklamy

 

Człowiek z handicapem na głowie

(tak względem inteligencji emocjonalnej)

w czapce która gore

 

stalkerzy ze wszystkich stron atakują

A przecież on ma wszystko wyliczone

na zicher jak sprawny buchalter

altruista ze wszech miar

niech będą pochwaleni bezinteresowni dobroczyńcy

od charytatywności w blasku fleszy

dzielący łupy

 

dziewięćdziesiąt procent dóbr przeznaczą dla siebie

a dziesięć dla jednego z tych maluczkich

co stał się bohaterem

gdy trafi się jeleń to będzie po mniejszych

własnych kosztach

za sajderka lub jointa na przełamanie lodów

 

w liczniku subów jako twórca się popłynie

w szerokim nurcie sików


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 grudnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca