Każdego roku

Krzysztof Kowalski.

Święta Bożego Narodzenia

pojawiają się każdego roku

od tysięcy lat

 

Tak mijają nasze chwile

w tym rodzinnym gronie

 

Życie przemija jak w zegarze

godzina za godziną 

 

 

Trzeba oczyścić serca

aby oświetlić płomyk

który wskaże nam kierunek 

drogi której szukamy od pokoleń

która otworzy nam rajski świat

wśród błyszczących gwiazd

jak przewidywał Boski plan

od poczęcia pierwszych istot na ziemi.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 27 grudnia 2019
anonim