Święta Bożego Narodzenia
pojawiają się każdego roku
od tysięcy lat
Tak mijają nasze chwile
w tym rodzinnym gronie
Życie przemija jak w zegarze
godzina za godziną
Trzeba oczyścić serca
aby oświetlić płomyk
który wskaże nam kierunek
drogi której szukamy od pokoleń
która otworzy nam rajski świat
wśród błyszczących gwiazd
jak przewidywał Boski plan
od poczęcia pierwszych istot na ziemi.