Literatura

rozmowa w toku (wiersz)

Yaro

przy jednym stole
rączka myje rączkę

 

rozmowa trwa chwalenie
wynoszenie na ołtarze
na ziemi i niebie

 

rozmawiacie
wzajemnie się okłamując
kłamstewko za kłamstwem
szlifujecie każda swój diament oddzielnie

 

siostry po jednej matce po jednym ojcu
tak różne jak dwa światy
widzialny i niewidzialny

 

kłamstwo jako wyraz odczuwalny
nierealne spojrzenia

 

nieszczera rozmowa
prowadzi do wyjścia przez drzwi

 

trzaskasz nimi
nie domykajmy się bez pożegnania

 

przegrana rozmowa
przerwana w kilku słowach

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 grudnia 2019, 16:31
Oryginalny - odkrywczy...
przysłano: 29 grudnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca