piosenka odnaleziona

Grzesiek z nick-ąd

 

Nie myśl że nie wierzę, lub że tylko wtedy,
gdy świat się przewraca i staje na głowie,
gdy wygodnie wierzyć, że się dobrze wierzy
i że każdy człowiek to tylko opowieść.

 

ref:
Jest w lasach i w polach czasu miłowanie,
gdy chory na pośpiech nie czeka
jest wiara, że pora na miłość i taniec
to wybór każdego człowieka.
Na nieba błękitach jest gwiazd migotanie
jak oczu nadzieje przepastne,
więc prowadź w zachwytach, niejasny mój panie,
nim zasnę na dobre, nim zasnę

 

Nie myśl że nie ufam, lub że tylko tobie
gdy się w tłumie ludzi nagle zapodziejesz.
Jak śpiewają słucham, kiedy milczą mogę
wiatr ze snu obudzić i prosić niech wieje.

 

ref:
Jest w lasach...

 

Nie myśl że mnie nie ma, lub że tylko jestem
gdy ufam i wierzę lub przenoszę miłość.
Śmierć to tylko temat, świat to tylko miejsce,
czas się sam odmierzy, by nas nie ubyło.

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 grudnia 2019
anonim
  • marzena
    nie płacz, kiedy odjadę...

    taka byłam zakochana, prawie wierna
    zdradziłam cię na autostopie
    szukałam wrażeń
    siłaczka wietrzna i śnieżna
    z bezpłatnym biletem do nieba
    szukaj mnie, sama nie wiem
    jaka epoka, jaki sen
    pogubiona, ulica zdarzeń

    · Zgłoś · 4 lata