Arka

Krzysztof Kowalski.

 Patrzymy na twarze

zadajemy sobie pytania

co z nami będzie

 

 

Przecież nie wejdziemy

goli zrzucając ubranie

pozbywając się grzechu

 

Łzy nie zakryją cierpienia

nie przemyją tych ran

czasu który przeminął

 

Poczekamy na sąd

który nadejdzie

zakryjemy smutek

 

 

Ten kto wejdzie na łódkę

wzbije się na wierzchołek

umarli pozostaną na dnie.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 29 grudnia 2019
anonim