Literatura

Śmierć (wiersz)

Yaro

obleczona w ciemną noc
pod płaszczem skrywa moc
bielizny nie zakłada na kości białe
od namiaru wapiennych skał

 

czy chcesz czy nie
zabierze ciebie w podróż w jedną stronę
przybędzie w dzień lub noc

 

nie bywa wybredna
dobry czy zły
na wojnach najbardziej zapracowana

 

przez palce
nie wymkniesz się
nie zapłacisz jej

 

by przejść na drugą stronę ciemnego  

może lustra może okna

brakiem światła 
jest śmierć

jest moc ciemnej nocy i jasnego dnia

 

godziny nie znasz


nie oszukasz przeznaczenia
gdy nadejdzie czas


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 1 stycznia 2020, 13:00
Bielizny nie zakłada, tego nie wiedziałam, a ciekawe nawet.
przysłano: 29 grudnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca