Markotna egzystencja Sorena Kierkegaard’a

Tomasz Kucina

 

z dysfunkcji Kopenhagi

 

kiedy Inge straci włosy nie pozwolą założyć peruki

w kraju Hamleta to niemożliwe

ale leczyć będą za darmo

 

Sabine wkroczyła w anoreksje najniższym

wskaźnikiem otyłości opętana statystyką – uprawia

wyścigi rowerowe

Jorgen twierdzi że to przez wysokie podatki chudnie w oczach

 

Knud ma dziwne poczucie humoru ciągle obraża Mortena

przedwczoraj w żartach nazwał go knutem północy

nie zrobił tego w cztery oczy

w każdym transporcie publicznym ma dostęp do wi - fi

 

młodziutka Karen uwielbia bawić w chowanego

kiedy Erik wkłada palec do budki

ona jest już na czterysta szóstej wysepce i kuca

za najstarszą flagą na świecie

 

Ole wstąpił do marynarki

w każdym porcie czeka dziewczyna jego okręt

wpisano do katalogu jako dziewięćdziesiąty pierwszy

nawet nie ma w Danii tylu ładnych dziewczyn

--

 

 

Tomasz Kucina
Tomasz Kucina
Wiersz · 30 grudnia 2019