minerały kłamstwa i utopie
przestrzenie światła lśniące znamiona istnienia
wszystko wchłonie w siebie ten
który żyje
noc
w pół obrotu zarzucam lasso blasku
kształt i wyrównanie dotyk i cios
rwanymi szarpnięciami dostojny
rozgwieżdżony strzęp południa