Literatura

z ostatniej chwili (wiersz)

Yaro

sytuacja chora
ustawia sobie życie dożylnie
heroina jak niewdzięczna dziewczyna
kochasz na chwil ułamek zapominasz

 

skutkiem rozpędzony skład
opuszcza twój dom
szukasz jej
ale nie stać cię na nią


straciłeś wszystko
rodzinne ognisko
zostały myśli skłębione


noce niedopieszczone i niedopity koniak

 

na biurko rewolwer puste komory na naboje
wypełniasz ołowiem
podpisujesz testament plamą krwi na ścianie

 

ostatnie rozdanie bez pożegnania

 


wyśmienity 2 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 31 grudnia 2019, 13:08
Yaro nie znam skutków działania heroiny, ale domyślam się co powoduje, jak niszczy.
Urzekły mnie słowa ,,noce niedopieszczone i niedopity koniak"
Poczułam jak ogromna jest rozpacz i samotność w takiej chwili. Nawet śmierć jej nie dorówna, bo już człowiek, nic nie czuje. Niesamowity tekst.
,,bez pożegnania" - nawet nikt nie zapłacze.
Yaro
Yaro 31 grudnia 2019, 13:43
Dziękuję Marzeno .Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
przysłano: 31 grudnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca