Literatura

Titanic (wiersz)

Yaro

 

zanurzyłem się w tobie
w oceanie kochania

 

wypłynął Titanic na Atlantyk
gdy szedłem do ciebie
z kwiatami pełen uniesienia

 

zapytałem czy kochasz
nie odpowiedziałaś
twoja twarz milcząc

powiedziała wszystko

 

runął świat na asfalt
Titanic nie dopłynął
góra lodowa

okazała się ogromną


lodowatą jak spojrzenia
odbite w oknie bez szkła

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 2 stycznia 2020, 08:31
Ciekawy...
przysłano: 1 stycznia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca