Remissio

abc

 

Co Ci się śni aniołku

czy złociste antonówki w ogrodzie

na polu chabry i kąkole

czy to co naszemu przodkowi Jakubowi

drozd skalny w locie

który śpiewał szczebiotliwie

gdy przysiadł na przydrożnym

kamieniu

 

Anioły po drabinie jeden po drugim

do nieba wchodziły i z trudnością

powracały do świata żywych

ze słodką światłością

dobrą nowiną że dzieciom

odrastają włosy

 

abc
abc
Wiersz · 2 stycznia 2020
anonim
Usunięto 2 komentarze